The Wieners

zaterdag 09-11-2019

Optreden van The Wieners in dorpshuis de Alke op 9 november a.s.

 

Aanvang vanaf: 21:00 uur

Zaal open vanaf: 20:00 uur

Entre: € 10,00  (Tickets verkrijgbaar in de voorverkoop of aan de kassa)

The Wieners brengen naast rock'n'roll ook gevoelige country muziek ten gehore.

De muziek wordt aangepast aan de setting. Voor bijv. luisterend publiek spelen zij over het algemeen een rustiger repertoire, o.a. veel (oude) country-nummers.

In overleg met de band is er veel mogelijk.

 

Vintage rock'n'roll uit de fifties en vroege sixties! The Wieners brengen de grote hits en verrassende B-kantjes van alle oude rock’n’roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers, Ricky Nelson en veel meer. Swingend en authentiek!

 

Sinds 2005 spelen ze op talloze festivals in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk. Ze toerden inmiddels 7 keer in Engeland waar ze een heel goede naam hebben in het rock'n'roll-danscircuit. The Wieners brachten 4 tribute-cds uit en een DVD. Ze waren te zien bij De Wereld Draait Door en bij VI, traden diverse keren op met topvioliste Emmy Verhey en ze wonnen de Dutch Country Music Award.

Een groot succes was de theatertour The Wieners Play The Everly Brothers, langs maar liefst 90 theaters in 2 seizoenen. Vanaf 2019/2020 hebben ze daarnaast een nieuwe theatershow: The Wieners Play Buddy Holly.

 

Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, bij The Wieners klinken alle nummers als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox.

 

THE WIENERS (Vintage Rock'n Roll)

Dorpshuis de Alke op Facebook