Drenthe Wandelnetwerk De Wolden

Drenthe Wandelnetwerk De Wolden

-

zaterdag

van

09:00

tot

12:00


Wandelnetwerk De Wolden

 

Het wandelnetwerk De Wolden is in april 2013 geopend. Het omvat ongeveer 270 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes, zowel verhard als onverhard, welke met elkaar verbonden zijn door 75 wandelknooppunten. Er zijn 10 startpunten in het wandelnetwerk. Op elk startpunt staat een informatiepaneel. Op het informatiepaneel staat een overzichtskaart van het gebied, nabijgelegen parkeergelegenheid en veelal ook horeca langs de wandelknooppunten.

Via de wandelknooppunten kan je zelf vooraf of ter plekke een wandelroute uitstippelen. Je bepaalt zelf waar je wandelroute langs moet gaan. Deze wandelknooppunten neem je op in je wandelroute. Mocht de route tijdens het wandelen niet voldoen. De route is bijvoorbeeld te lang, dan kan je via het wandelknooppuntennetwerk de route inkorten. Het is aan te raden om een kaart mee te nemen met de wandelknooppunten om de wandelroute onderweg aan te kunnen passen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk De Wolden

De wandelkaart voor wandelnetwerk De Wolden is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Wandelnetwerk Drenthe

Wandelnetwerk Drenthe bestaat op dit moment slechts 270 kilometer aan wandelknooppunten wandelroutes. Er is, in tegenstelling tot het fietsknooppunten netwerk, nog niet veel ontwikkeld op het gebied van wandelen in de vorm van een wandelnetwerk.

Het Wandelnetwerk Drenthe bestaat op dit moment uit de volgende individuele wandelnetwerken.

– Wandelnetwerk De Wolden. Wandelnetwerk De Wolden is sinds 2013 onderdeel van Wandelnetwerk Drenthe.

De toekomst en ontwikkeling van Wandelnetwerk Drenthe

In de toekomst moet Drenthe worden uitgebreid met meerdere individuele wandelnetwerken welke uiteindelijk op elkaar aan moeten sluiten.

wandelnetwerk Drenthe moet in zijn geheel weer aansluiten op Wandelnetwerk Overijssel en Wandelnetwerk Groningen. De ontwikkeling van het fietsknooppunten netwerk is in Drenthe enorm ontwikkeld.

Dorpshuis de Alke op Facebook